Docenten 2017-12-13T15:26:24+01:00

Miriam Helsper

In 1996 ben ik afgestuurd als logopedist en gestart als praktijkhouder van Logopediepraktijk Odijk-Bunnik.

Van 1999-2002 heb ik als specialisatie de opleiding Adem- en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn gevolgd en werk sinds 2002 ook als ademtherapeut.

In 2002 ben ik gestart al docent presentatietechniek op de IVA Driebergen, business school.

In 2004 zijn we vanuit de logopediepraktijk gestart met het geven van trainingen op het gebied van Signaleren van spraak-/taalproblemen en stemgeven voor beroepssprekers.

Zowel het overbrengen van kennis als het ontwikkelen van nieuw logopediemateriaal draagt bij aan mijn enthousiasme om ons mooie vak meer zichtbaar te maken.

In 2013 heeft dit geresulteerd in het logopedische kinderboek: P-p-p-pa-pegaai is jarig, logopedie in een notendop en het bijbehorende cursusmateriaal voor leerkrachten.

Lesley Bosschaart

Sinds juli 2011 ben ik werkzaam als logopedist en stottertherapeut in opleiding in Stottercentrum Rotterdam.In deze gespecialiseerde logopediepraktijk voor Rotterdam en omgeving, waar ik tevens praktijkhouder van ben, wordt zorg voor stotteren en broddelen gegeven.

In 2011-2012 heb ik ‘European Clinical Specialization in Fluency Disorders’ (ECSF) gevolgd, de Europese opleiding tot stottertherapeut. Na het succesvol afronden van deze opleiding ben ik gestart met de Nederlandse variant, de NVST-opleiding, waarmee ik mijn specialisatietraject vervolledig.

Naast mijn werk als logopedist-stottertherapeut i.o. werk ik als docent binnen het HBO op de opleiding Logopedie aan zowel de Hogeschool Rotterdam als de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hier verzorg ik onderwijs op het vlak van vloeiendheidsstoornissen.

Eliska Heukels

Sinds februari 2011 werk ik bij Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik behandel kinderen en volwassenen met spraak, taal en stemproblemen en heb regelmatig overleg met verschillende disciplines om gezamenlijk aan een doel te kunnen werken, het welzijn van het kind.

Op basisscholen in de gemeente Bunnik verzorg ik de screeningen voor groep 1 (en 2). Hierbij is nauw contact met de leerkracht en ouders erg belangrijk.

Voor mijn opleiding logopedie heb ik de opleiding sociaal pedagogisch werker gevolgd. Tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en heb hier veel ervaring op gedaan op het gebied van begeleiden en opvoeden van kinderen.

Ik de minor ‘Nederlands met Gebaren’ en de cursus ‘Leespraat’ gevolgd. Beide zijn goed in te zetten voor kinderen die zich verbaal nog niet volledig kunnen uiten.

Sanne Leenen

Tijdens mijn werk als logopedist bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik behandel ik allerlei verschillende logopedische problemen.

Naast het behandelen van cliënten ben ik ook graag bezig met het overdragen van kennis aan collega’s of aan andere professionals.

Door trainingen en cursussen te geven over mijn vakgebied hoop ik mensen meer inzicht te geven in de logopedie en ze te stimuleren om creatief na te denken over de veranderingen die nu spelen binnen de zorg

Wieteke Musterd

In 2008 ben ik afgestudeerd als logopedist en nadat ik enkele jaren in de klinische setting met volwassenen heb gewerkt, ben ik sinds 2012 werkzaam bij logopediepraktijk Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek.

Binnen de praktijk onderzoek en behandel ik met name jonge kinderen met problemen op het gebied van spraak, taal en eten/drinken. Hierbij is goede begeleiding van de ouders zeer belangrijk.

Ook zie ik volwassenen met neurologische problemen. Naast de behandelingen in de praktijk kom ik geregeld bij cliënten aan huis.

Daarnaast verzorg ik de logopedische screening voor kleuters op basisscholen in de gemeente Lansingerland en geef ik met veel plezier de cursus Logopedie in een notendop aan leerkrachten.